Coaching, Counseling en TherapieWanneer heb jij voor het laatst een goed gesprek gehad met jezelf?

Hoe gaat het met je?

Ben je tevreden met jezelf? En met de relaties die je hebt? Dat gun ik je van harte! Misschien loop je op dit moment vast. Wees gerust: dat doen we allemaal wel een keer in ons leven. We zijn mens! Wil je ermee aan de slag? Daar ondersteun ik je graag bij! Ik geloof dat iedereen zelf het beste weet wat hij nodig heeft. Ook al voelt dat nu nog niet zo. Daarom is mijn begeleiding afgestemd op jou. Ik werk persoonlijk en gelijkwaardig. Ik hecht veel waarde aan de relatie met jou.

Voor rust, vrijheid en autonomie

Lilian biedt hulp bij:

 

Als je complexe problemen ervaart, bijvoorbeeld complexe trauma’s of persoonlijkheidsproblematiek, dan kun je niet bij mij terecht. Ga dan naar de huisarts, die kan je doorverwijzen.

Werkwijze coaching, counseling en therapie

Ik bied begeleiding voor mensen die vastlopen in het leven en weer opnieuw de touwtjes in handen willen nemen. Ik doe dit op maat: voor iedere cliënt een eigen aanpak naar behoefte. Sessies duren bij mij 75 minuten. Zo nemen we echt de tijd om stil te staan bij wat er leeft bij jou. En zo heb je genoeg tijd om het probleem ook echt aan te pakken door oefeningen. Soms zijn een paar sessies al genoeg en soms zijn er meer sessies nodig. Mijn aanpak is in principe zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. We evalueren regelmatig wat jij wil en hoe je mijn begeleiding ervaart.

Coaching is gericht op groei, keuzes maken, doen wat bij je past en zelfvertrouwen vergroten. Counseling is daarnaast ook gericht op het aanpakken van (emotionele) belemmeringen in jezelf. Therapie gaat nog iets dieper, wanneer dat nodig is. Het doel van onze samenwerking is dat jij straks weer zelf verder kunt en je autonoom voelt om dit te doen.

Mijn aanpak sluit aan bij de recentste wetenschappelijke inzichten over verandering. Ik ben gevormd door mijn studie Psychologie aan de Universiteit Maastricht, door mijn promotie in de Psychologie aan de Universiteit Utrecht en door mijn verdiepende opleiding aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. 

Het is heel menselijk dat we het liefst met onze aandacht weggaan bij onze nare gevoelens en gedachten. Het blijkt echter dat juist stilstaan bij dat gevoel van binnen als vanzelf al zorgt dat het gevoel een beetje oplost. Je kunt je er anders toe gaan verhouden: er beter mee leren omgaan. In mijn aanpak nodig ik je uit als het ware op bezoek te gaan bij jezelf. Dit vergt moed, aanvaarding en doorzettingsvermogen. 

Tarief

Als je na de eerste sessie geen klik voelt, of niet verder wilt, dan is het eerste gesprek gratis.

Omdat cliënten ook bij mij komen via Psyned (Psychologen Nederland), hanteer ik hetzelfde tarief als Psyned. Is de prijs een belemmering voor je? Neem contact met me op, dan kijken we wat er mogelijk is.

Ik werk integratief. Wat betekent dat?

Integratief heeft meerdere betekenissen. Ik leg hier kort uit wat ik ermee bedoel:

  • Ik zie de mens als een geïntegreerd geheel van gevoelens, gedachten, gedrag, lichaam, onze relatie tot anderen en zingeving. Dus mensen kunnen bij mij met al deze aspecten aan de slag.
  • Ik werk in het hier-en-nu: ervaringsgericht. Wat voel je nu ten opzichte van dat waar je in vastloopt? Ik help je om dat in het hier-en-nu aan te pakken.
  • Ik werk heel direct, gericht op dat wat jou belemmert. Als we vastlopen in het leven, snappen we vaak niet waarom we dingen doen of waarom we ons voelen zoals we ons voelen. Daarom maak ik gebruik van technieken waarmee je heel direct dit soort onbewuste belemmeringen kan aanpakken. Dus we gaan niet alleen praten over het probleem, maar je gaat het vooral ervaren en aanpakken, als je dat wil.
  • Hier kun je meer lezen over het Integratieve Client Based Change Model