Over Lilian
Ik ben mijn belangrijkste instrument.
Daarom hier iets over mijzelf.

Ik hou van...

filosoferen, zingen, bootcamp, wandelen, piano spelen en dansen.


Opleidingen

- Psychologie: Universiteit Maastricht
- Gepromoveerd Psychologie: Utrecht
- Integratieve Counselor: Nederlandse Academie voor Psychotherapie
- In opleiding tot: Master Therapeut ECP: Nederlandse Academie voor Psychotherapie

Kwaliteiten

Ik heb een positieve levensinstelling,
ik kan goed luisteren, ben analytisch, eerlijk, creatief en nieuwsgierig.


Ik ben aangesloten bij

Deze organisatie heeft als doel de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker te maken. Omdat behandelingen via Psyned niet vergoed worden door de basisverzekering, hebben deze psychologen de vrijheid om zelf te beslissen welke therapievorm(en) het beste aansluit(en) bij jouw klachten. Jouw verhaal is het uitgangspunt voor een persoonlijke behandeling. 

Je kunt je ook direct bij mij aanmelden. Mijn behandeling wordt deels vergoed uit de aanvullende verzekering.

Beroepsverenigingen

Drijfveer

Ik geloof dat we zelf vaak het beste weten wat goed voor ons is. En dat we soms een ander nodig hebben om ons eigen kompas weer te vinden.

Ik ben dankbaar dat ik vol vertrouwen in het leven sta. Ik voel mij meestal stabiel, rustig en optimistisch. 

Ik heb ook een periode gehad dat ik geschokt was en in de rouw was. Dit heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. En het heeft mijn leven ook verrijkt en richting gegeven.

Ik gun iedereen een verrijking in zijn leven dankzij de worstelingen in het leven.

Ik geloof dat het echte licht zit in de aanvaarding van het donker.

Achtergrond

Vanuit mijn fascinatie voor sociaal gedrag heb ik Psychologie gestudeerd in Maastricht.

Ik deed als hobby de vooropleiding aan de Toneelschool Maastricht. Hier ontdekte ik dat ik met groepen werken erg leuk vond en dat ik theater wel als middel wilde inzetten, maar niet als doel. 

 

Het doel waar mijn hart lag en nog steeds ligt, is de ontwikkeling van mensen. Ik vond een geweldig passende baan bij Stichting Kanjertraining. Hier heb ik met veel plezier trainingen gegeven aan leerkrachten, directeuren, ouders en kinderen. Thema’s die ik heel belangrijk vind, waren precies de essentie van de training: eigenheid, verbinding en vertrouwen. Ik kreeg tijdens trainingen terug dat ik het gedachtegoed echt voorleefde en dat mensen zich snel veilig voelden bij mij. 

 

Ik kreeg hier ook de kans om wetenschappelijk onderzoek te doen naar de effecten van de Kanjertraining aan de Universiteit Utrecht. Ik ben hierop gepromoveerd in 2015.

 

Nieuwe stap

Een tijdje geleden werd ik nieuwsgierig naar nieuwe doelgroepen en kreeg ik behoefte om 1 op 1 met mijn hart bij mensen te zijn. In deze periode overleed mijn beste vriendin. Daardoor ging ik stilstaan. Ik durfde nieuwe stappen te zetten. 

 

Ik koos voor een opleiding aan de Nederlands Academie voor PsychotherapieDaardoor is mijn aanpak anders dan in de reguliere GGZ. Ik denk niet vanuit het diagnosebehandel protocol, maar ik werk cliëntgericht en hecht veel waarde aan de relatie. Sinds 2021 heb ik een eigen Psychologiepraktijk waarin ik deze aanpak toepas in coachende gesprekken en therapie.

 

Daarnaast ging ik werken als gedragsdeskundige bij MEE. Dit is een prachtige organisatie voor mensen met een beperking.

 

Naast mijn werk ben ik getrouwd met een fijne man. We hebben drie lieve kinderen. Ik denk dat ik de afgelopen jaren het meeste van hen heb geleerd. Of van hoe ik mijzelf tegenkwam door hen…

Reviews

"Een traject van 5 sessies heeft mij verhelderende inzichten gegeven in mijn professionele zoektocht naar een nieuwe functie en mijn persoonlijke (werk) houding. De ervaring, rust en durf om de vinger op de zere plek te leggen maken dat ik Lilian als een waardige gesprekspartner ben gaan zien en de verstandhouding coach-cliënt vrij snel naar de achtergrond verdween. Lilian heb ik reeds aan 3 vrienden/collega’s aangeraden.”
Anoniem
Werkzaam bij de politie
"Lilian heeft mij een half jaar (online)  begeleid om te leren los te laten en te relativeren.  Met hele praktische oefeningen en door goed te luisteren hielp zij mij stappen te zetten en bevestigde zij mij. Het lukt mij nu veel beter om regie te nemen in het leven,  werk los te laten en te genieten van mijn gezin en vrije tijd. Wonderlijk hoe online coaching met Lilian net zo vertrouwd voelde als fysieke coaching. "
Anoniem
Schooldirecteur
"Lilian is een fijne coach. Ze vindt het belangrijk dat jij aangeeft wat je nodig hebt en luistert daar goed naar. Zo was ik op zoek naar een iemand die direct en open was en dat is ze zeker. Zou haar zeker aanraden!”
Laura Bosua
Adviseur Communicatie